Вести од индустријата

Што е филм за термичка ламинација?

2023-08-09

Анти-рѓафилм за термичка каширанее филм со термичка ламинирачка PE со висока цврстина, еден од пластичните филмови за пакување базирани на LDPE. Филмот што се собира против 'рѓа не само што има карактеристики на добра флексибилност, силна отпорност на удар, силна отпорност на кинење, не е лесно да се скрши, не се плаши од влага и голема стапка на собирање, туку и поради додавањето на 'рѓа од гасна фаза vci инхибитор и нано-материјали во процесот на производство, така што филмот што се собира со топлина има супер перформанси против 'рѓа. Опремата и уредите спакувани со анти-рѓа термичка ламинирачка фолија теоретски може да ја спречат рѓата 6-18 месеци во надворешна средина.

филм за термичка каширанесе користи за продажба и транспорт на разни производи. Неговата функција е да го стабилизира, покрива и штити производот. Ќе се намали кога ќе се загрее, така што филмот цврсто завиткан на производот се нарекувафилм за термичка каширане. Главните материјали што се користат за филм што се собира со топлина се различни термопластични филмови. На почетокот, ПВЦ склоплив филм беше главниот материјал. Со континуираниот развој на технологијата и различните потреби на пазарот, употребата на ПВЦ склоплив филм постепено се намалува, а сега тој брзо се развива и станува Мејнстрим на пазарот се овие нови PE, PP, PET, OPP, PVDC, POF и други повеќеслојни ко-екструдирани термички собирачки филмови. Всушност, различни материјали имаат различни карактеристики. На пример, EVA има особено одлична отпорност на ниски температури, PE филмот е мек и цврст и не е лесен за распарчување и содржи 30% пластификатор. ПВЦ филмот ќе се стврдне на 0°C, а јакоста на истегнување и отпорноста на удар се слаби. И EVA и PVC филмовите не се погодни за летна употреба, бидејќи високата температура и топлина ќе ги намалат нивните предности.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept